De Roze Rimpels Pride Guide

Het is het weekend voor de Pride week, op Facebook zie je door de evenementen het bos niet meer, je moet nog een outfit scoren en/of je hebt geen zin in de drukte van Amsterdam, maar je wilt toch je Roze Rimpels vieren. Geen paniek, met deze guide ben je binnen no time op de hoogte van de leukste feestjes, nieuwste apps en leukste programma’s tijdens deze pride week. Dit is jouw redding en planning. Oftewel, sit back, relax and enjoy your pride!

26/07 – Over The Rainbow (DOCUMENTAIRE)
Dat Roze Rimpels fan is van deze documentaire is geen geheim. Het verhaal van de Nederlandse Leny die na het overlijden van haar moeder de wereld veroverd op de fiets, waarna ze in Nieuw Zeeland de liefde van haar leven, een vrouw, ontmoet is een perfecte opwarmer voor de Pride gekte. Een mooie, echte en ontroerende documentaire over het lesbische leven op latere leeftijd. Nog niet overtuigd? Bekijk hier het exclusieve interview dat Roze Rimpels deed met de maakster van de docu, Tara Fallaux.


Datum? zondag 26 juli
Tijd? 16.00 uur
Zender? NPO 2

27/07 – De eerste landelijke Roze Ouderen Dag! (MUZIEKSPEKTAKEL)
Een heus Muziekspektakel in de Openbare Bibliotheek Amsterdam vormt dit jaar de aftrap van de Senior Pride. Met namen als Dolly Bellefleur, Ruth Dorka & Alice Wessels, Tom de Jong en Irene Hemelaar belooft dit een knallende opening te worden. En het leukste van dit alles, de toegang is helemaal gratis! Wel moet je je voor dit evenement aanmelden. Dit kan via: http://oba.nl/activiteit.idaho.html of door te bellen naar: 020-5230900. Wees snel want vol is vol! De Senior Pride duurt in totaal negen dagen, van 25 juli tot en met 2 augustus. Met activiteiten in de Amsterdamse zorginstellingen Amsta, Amstelring en Cordaan. Op donderdag 30 juli vindt het Senior Pride Sraatfeest bij het Paleis van de Weemoed plaats. En de Roze Brunch op vrijdag in het Marnix. Vind de gehele agenda op de site van Stichting Amsterdam Gay Pride onder de knop ‘evenementenkalender.’

Datum? maandag 27 juli
Tijd? 16.00 uur
Waar? OBA Theater, Oosterdokskade 143, Amsterdam

27/07 – 02/08 De TLC Gay Week (TV)
De televisie zender TLC viert de liefde in al haar vormen tijdens de TLC Gay Week. Tijdens deze week is programmering kleurrijker dan ooit. In ‘Onze Transgender Liefde’ maak je kennis met het excentrieke Nederlandse koppel Louisa en Lisanna. Daarnaast komt de zender met een mooi portret van de 14-jarige Jazz die als jongen werd geboren, maar nu als zelfverzekerd meisje door het leven gaat in de serie: ‘I Am Jazz: A Family In Transition.’ Ook is tijdens deze week te zien hoe het homostel, Clint en Bryan, een gezin runt met tien geadopteerde kinderen. En dat is slechts een kleine greep uit de roze programma’s die zullen worden uitgezonden. De perfecte ingrediënten voor bankhangen dus!


Datum? maandag 27 juli t/m zondag 2 augustus
Tijd? Iedere werkdag vanaf 20:30 uur + het gehele weekend
Zender? TLC

01/07 – Amsterdam Canal Parade (BOTENPARADE)
Hét parade paardje van de Amsterdam Gay Pride, de botenparade, wordt dit jaar voor de 20ste keer gehouden. Maar liefst 80 LHBT-organisaties varen deze dag mee om te laten zien waar zij voor staan en strijden. De boten varen van het Westerdok naar het Oosterdok. De eerste boot vaart om 14.00 uur de Prinsengracht op en de laatste boot zal rond 18.00 uur de parade bij het eindpunt afsluiten. Maar daar blijft het dit jaar niet bij. Voor degene die om welke reden dan ook niet kunnen komen, net geen plekje op de boot konden bemachtigen of niet houden van de drukte, kun je dit jaar de gehele Canal Parade experience mee maken vanachter je laptop of telefoon! Mobiele provider KPN zorgt er doormiddel van een livestream voor dat je het gevoel hebt dat je er zelf bij bent. Hoe dan? Bekijk hieronder de video van KPN voor alle info!


Datum? zaterdag 1 augustus
Tijd? 14:00 uur tot 18.00 uur
Waar? Amsterdam

27/07 – 02/08 Regenboog to go (KLEURRIJKE CAFFEÏNE)
En om tijdens deze Pride scherp te blijven, gieten 8 Amsterdamse AH to go’s je dagelijkse dosis caffeïne in een speciale regenboogbeker. En of dat nog niet leuk genoeg is, steun je door het drinken van deze koffie ook nog eens de Stichting Amsterdam Gay Pride met 1 euro. Sharing the love!

Datum? maandag 27 juli t/m zondag 2 augustus
Tijd? Openingstijden AH to go
Waar? 8 AH to gay’s in de Amsterdamse binnenstad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s