Roze 50+ viert IDAHO

70-plussers zijn twee keer zo negatief over homoseksualiteit als 70-minners blijkt uit recent onderzoek van het CPB. Het is dan ook belangrijk dat de internationale dag tegen homo-,bi- en transgender fobie (IDAHO) niet zomaar aan ons voorbij gaat. Het Consortium Roze 50+ besefte dit als geen ander en organiseerde een heus muziekspektakel. De theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) kleurde gisteren avond roze met een programma bomvol roze liedjes.

foto (5)

Bekende LHBT’ers als Dolly Bellefleur, Irene Hemelaar, Tom de Jong en Ruth Dorka zongen de longen uit hun lijf om stil te staan bij de obstakels van het ‘anders’ zijn, maar vooral ook om de liefde, uiteraard in al haar vormen en kleuren, te vieren.

Onder het motte ‘liefde kent geen labels’ ontstond een emotionele avond. Het publiek werd geraakt en verwonderd. Teksten als ’32 uit de kast, hij kon nu zijn wie hij was’ en ‘dat ik anders ben kan mij geen flikker schelen’ zorgde voor herkenning, besef en relativering. ‘Wat ben ik blij dat het nu allemaal wat makkelijker gaat’, hoor je een vrouw zeggen.

Roze 50+ is niet de enige homo- heteroalliantie die stilstaat bij deze dag. Ook veel gemeenten, vooral de regenboog gemeenten, zien het belang van deze dag in.

Na afloop van de optredens werden de bezoekers verrast met de premiere van het kersverse cover nummer ‘IDAHO’, die al na het derde couplet zo goed en zo kwaad mogelijk door het publiek werd meegezongen.

Voldaan en diep in gesprek over wat zij zojuist hadden gezien en vooral gehoord verlieten de bezoekers de zaal. Om vervolgens verrast te worden door een meet en greet met de artiesten in het restaurant van de bibliotheek. Al met al een bijzondere avond die de kern van IDAHO vangt.

Het muziekspektakel is vastgelegd op camera en zal binnenkort op cd uitkomen. Vanavond organiseert Roze 50+ het muziekspektakel nog een keer, daarvoor zijn nog tickets verkrijgbaar!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Roze 50+ viert IDAHO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s